Heren Liga 1 doen slechte zaak in de strijd om het behoud.

Onze heren Liga 1 namen het afgelopen zaterdag op tegen medepromovendus Atomix Haacht. De Vlaams-Brabanders draaien een rustig seizoen in de linkerkolom van de competitie. Een schril contract met de strijd om het behoud waarin onze heren zijn verwikkeld. Winnen was een must.


De match begon gelijkopgaand, geen van beide ploegen kon een kloofje slaan. Na 20 minuten vonden de bezoekers een oplossing voor de sterke thuisverdediging. Zelf vonden we even geen gaten meer in de afweer van de bezoekers, waardoor ze konden uitlopen tot 10-15 aan de rust. Na rust begon de inhaalrace van onze heren, maar dat verliep moeizaam. Er werd vlot gescoord, maar Atomix bleef in aanval uiterst efficiënt. Op 5 minuten van het einde was de kloof opnieuw gegroeid tot 5 en leek de wedstrijd gespeeld. Twee snelle tegenaanvallen zorgden echter voor nieuw geloof. In de voorlaatste minuut kregen we zelfs nog de kans om gelijk te maken, maar de bezoekende doelman ranselde de bal uit zijn doel. Eindstand: 28-30.

Opnieuw een pijnlijk verlies, waardoor we de kans lieten liggen om opnieuw uit te lopen op de laatste twee plaatsen. Met nog 4 wedstrijden op het programma blijven we gedeeld voorlaatste met Overpelt en hebben we één punt voorsprong op Lebbeke. Volgende week staat Overpelt en Lebbeke tegen elkaar en gaan wij op bezoek naar Sasja.

Noteer alvast 13 april in jullie agenda, want dan nemen we het thuis op tegen Elita Lebbeke. Een cruciale match, waarin we ons legioen nodig gaan hebben!