Degradatiethriller eindigt onbeslist.

Afgelopen zaterdag namen onze heren Liga 1 het op tegen Elita Lebbeke. Een ware degradatietopper, want beide clubs zijn samen met Overpelt verwikkeld in een spannende strijd om het behoud. Slechts één punt scheidt de clubs, waarbij de Oost-Vlamingen het voordeel hadden.


Onze heren misten de op hoogtestage vertrokken Mathew, maar recupereerden Bengt, die net op tijd terug was van zijn skitrip.

Er stond dus veel op het spel en dat was te merken op het terrein. Beide ploegen speelden nogal chaotisch handbal. Onze jongens namen toch de beste start. In de verdediging stond een ware muur en kwam er toch eens ruimte, dan stond er ook nog een keeper. De bezoekers slaagden er pas in de 17e minuut in om hun eerste doelpunt te netten. Helaas voor onze jongens hadden ze niet echt kunnen profiteren van de Lebbeekse droogte. De doelman van de bezoekers liet zich ook van zijn beste kant zien en zorgde er zo voor dat de achterstand niet te hoog opliep (1-5 na 20 min). Lebbeke kwam wat beter in de match en uiteindelijk kwamen ze nog terug tot op 2 goals aan de rust.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld wat. Lebbeke nam het commando over en probeerde zo snel mogelijk langszij te komen. Dat lukte relatief snel en ze probeerden via enkele counters te profiteren van onze technische fouten. Gelukkig had Brecht zijn dag en stopte hij vier tegenaanvallen op rij, waardoor de achterstand werd beperkt tot twee doelpunten. Coach Arne greep in met een time-out en dat zorgde opnieuw voor wat rust bij de thuisploeg. Op 2 minuten van het einde leek het verhaal in liga 1 over voor onze heren, want na het missen van een open kans op de gelijkmaker viel aan de andere kant de 17-19 binnen. Nog een laatste keer raapten onze jongens alle moed samen en ging nog op zoek naar een puntje. De aansluitingstreffer lukte relatief vlug, maar er bleef wel heel weinig tijd over voor een eventuele gelijkmaker. De bezoekers treuzelden echter iets te veel naar de zin van het scheidsrechterdsduo. Passief en balverlies was het gevolg en dit met nog zo'n 10 seconden op de klok.

Jarne probeerde een snelle aanval op te zetten, maar werd hierbij langs achter vastgehouden door een bezoekers. Rode (zelfs blauwe) kaart en penalty was het gevolg, ondanks het protest van alle Lebbeekse aanwezigen. Emiel nam de bal resoluut in de handen en scoorde de gelijkmaker op de buzzer, 19-19!

Geen van beide ploegen schiet iets op met dit gelijkspel, waardoor naar alle waarschijnlijkheid de beslissing zal vallen op de slotspeeldag, zaterdag 4 mei 2019.

Alle supporters op post!