HOME   |   LOGIN TWIZZIT   |   CONTACT   |   WEBSHOP

HCR-Nieuws

Onze dames zetten de kers op de taart tegen HC Thor met een overwinning in eigen huis.

Het was deze week bang afwachten of we de langverwachte affiche tegen Thor zouden spelen. Mogelijke besmettingen of blessures en een last-minute overlegcomité zorgden voor de nodige stress bij de ladies. Ze hadden zich reeds neergelegd bij een supporterloos VMS, maar wilden koste wat het kost ongeslagen de winterpauze in. En dat kon maar op 1 manier. Spelen. Spelen voor wat ze waard zijn en genieten van iedere minuut handbal.

Na 2 minuten op de klok opende Thor de score via een penalty. De bezoekers nemen op dat moment de leiding. Maar dat liedje duurde niet lang. Binnen diezelfde minuut zette Roeselare de scheve situatie recht en komt het langszij. Daarna kwam het nooit meer op achterstand. Roeselare nam 6 punten afstand met sereen doch kwiek handbal. Ze wisten op voorhand wel dat ze aan Thor een lastige klant gingen hebben. Die voorspellingen bleken compleet waar. Ze bleven knokken voor iedere bal en doelpunt. Wanneer de Roeselaarse focus dan even zakt, stijgt het geloof binnen Thorse gelederen. Enkele tegenprikken doen Roeselare pijn, maar niet dood. De bezoekers komen na 30 minuten spelen niet dichter dan op 4 doelpunten. 12-8 was het verdict.

Herbronnen in de kleedkamer was dus nodig, maar de Roeselaarse equipe behield z'n cool. Alle neuzen in dezelfde richting en gaan voor die overwinning. Bleek dat Roeselare vooral een neus voor doelpunten had gekregen in de tweede helft... Na 10 minuten handbal scoorde Roeselare een vlotte reeks van 5 doelpunten. Waar Thor droog stond tot op dat moment. Mede door een hard werkende Verdediging. Roeselare rook bloed en besloot niet op z'n lauweren te rusten. De score uitdiepen en weinig tot niets weggeven in verdediging bleken de sleutels tot succes. Met een score die dat volledig weergeeft. Eindscore: 26-14.

Coach: Piotr
Tafelafgevaardigde: Fred
Speelden voor Roeselare: Britney, Elisa, Julie, Justine, Femke, Anneleen, Melissa, Wendy, Bieke, Elcy, Charlotte, Jolien, Eva, Sieglinde, Anke en Lisa.

De ladies kijken met grote trots en nog grotere nuchterheid terug op hun heenronde. Het wist ongeslagen te blijven tegen alle ploegen uit de reeks. Er wacht hen de moeilijke opdracht om na deze winter verder te gaan op dit elan. Aan hun om die opdracht met beide handen aan te nemen. Ze hebben er alvast veel zin in om de Roeselaarse eer hoog te houden.